LAGOM, novi stil života u vašem domu!

Ni manje, ni više, već u pravoj mjeri! Šveđani su postavili za 2017. godinu novi koncept života s nazivom LAGOM. Riječ LAGOM znači: u pravoj mjeri, dovoljno, adekvatno, umjereno, u balansu, u ravnoteži.
Lagom se povezuje sa štednjom, poštenjem i kreiranjem ravnoteže u životu, to je koncept koji promiče samodisciplinu i umjerenost, te nas potiče da živimo skromno i produktivno. To bi bila umjerenost u konzumerizmu, umjerenost u jelu i piću, umjerenost u potrošnji energije… Isto tako Lagom se odnosi na uređenje interijera gdje bismo mogli primijeniti pravilo: ni više, ni manje, već u pravoj mjeri! U interijeru to se može primijeniti kod samog uređenja prostora da on bude prozračan, udoban, funkcionalan, s detaljima koji su umjereni. Možemo to primijeniti u više kategorija:
  1. Organizacija i efikasniji načina skladištenja stvari. Poklonite stvari koje više ne trebate a ono što koristite dobro organizirajte da vam bude pregledno i na dohvat ruke. Pri tome vam mogu pomoći razni organizatori u ormarima, te razne plastične i kartonske kutije za razne stvari koje mogu biti vrlo dekorativne. (postavit fotku organiziranog ormara)
  2. Ušteda energije jedna je od značajki ovog koncepta, pa se preporuča korištenje LED žarulja, kupnja kućanskih uređaja koji su energetski učinkoviti (sa A+ ili A++). Možda je to za sada skupo za hrvatske prilike ali u konačnici je sigurno isplativo. (fotka frižidera i LED žarulje)
  3. Što se tiče starog namještaja koji nam više ne odgovara po boji ili nam se ne sviđa a ima svoju vrijednost nije ga potrebno bacati. Već bi ga bilo bolje urediti, obojiti, pretapicirati i dati mu na taj način novo ruho. Pri tome se štedi novac i ne zagađuje se okoliš. U isto vrijeme smo jako kreativni. (fotka stari obojani stolac)
  4. Unijeti više zelenila u svoj dom. To mogu biti zelene sobne biljke, puzavci ili viseće biljke, a isto tako i začinske biljke koje svakodnevno možemo koristiti u kuhanju. (fotka začinsko bilje)

3dA instagram

O nama

3dA Dizajn bavi se dizajnirajem interijera. Iza nas su uspješni projekti uređenja privatnih stambenih prostora te poslovnih i ugostiteljskih objekata. Pri dizajniranju vodimo računa da prostor bude funkcionalan i estetski privlačan. Vodimo se pravilima struke, poštujemo želje i potrebe naših klijenata kako bi se oni u tom prostor osjećali ugodno. Pratimo svjetske trendove uređenja interijera i posjećujemo sajmove.

Iz našeg bloga

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali naše web stranice. Nastavkom korištenja stranica potvrđujete da se slažete s time.